top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Розіслано сертифікати і подарунки за серпневими (не)конференціями у форматі EdCamp 2019 р.

У чому була родзинка Вашого заходу? Таке питання ми поставили всім, хто заповнили рефлексійну форму щодо проведення серпневої (не)конференції у 2019 році. Ось які відповіді ми отримали:

- "Вчительський лазерний флешмоб".

- "На мою думку, це була панельна дискусія (без кольорових карток) "Готовність вчителів, керівників закладів освіти, учнів, батьків, органу місцевого самоврядування до партнерської діяльності з метою створення нового сучасного освітнього середовища". Не дивлячись не те, що це було вперше - вийшло дуже цікаво, а головне по справжньому."

- "Флешмоб від педагогів школи під час відкриття (не)конференції, яскраві фотозони, конкурс селфі, цікаві експерти, учасниками конференції стали не лише педагоги, а й учні та батьки."

- "Вправа "очікування", використовуючи онлайн-сервіс Mentimeter, експерти з Державної служби якості освіти та Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти, відповіді на запитання учасників підготували у вигляді QR кодів і розмістили у холі будинку культури."

- "1) всі вчителі подали заявки на вчительську сесію, 2) кожен третій педагог гімназії провів власну сесію (3 експерти + 8 вчителів-спікерів), 3) фотоконкурс «Схопи лайки», за три години заходу переможниця схопила 63 лайки свого фото з (не)конференції, 4) 2 вересня для гімназистів пройшли (НЕ)уроки, що проводили (НЕ)вчителі - учні та батьки. У гімназистів була можливість обрати собі (НЕ)урок за смаком. На вибір: представлені 24 (НЕ)уроки № 1 і 24 (НЕ)уроки № 2."

- "Панельна дискусія була дуже цікавою! Як готувати дітей до життя у світі, що змінюється так швидко? Що вивчати і навіщо? Як розібратися, що справді цінного може дати дитячий садочок, школа, позашкільний заклад кожній конкретній дитині?

Ці та багато інших запитань обговорювали на панельній дискусії з інтеракцією представники влади, молоді, батьків та громадських організацій та освітянами міста.

Дискусія, модератором якої була випускниця СЗОШ № 1, журналістка, спеціальна кореспондентка каналу “1+1”, Ковтун Валерія, була нестандартною, насиченою новими форматами та інноваціями.

Бліц-опитування за допомогою інтерактивних карток було для багатьої відкриттям."

- "1. Освітній квест з теми події. Педагогам потрібно було зібрати підказки-ключі - зашифровані слова, які потрібно було розшифрувати та визначити, що їх об'єднує. Це були такі слова: мета, довіра, однодумці, ролі, правила, відповідальність, комунікація. Всі вони мають відношення до поняття команда.

2. Виступи у форматі TED. 4 коліжанки заохочували бути активними в у своєму професійному розвитку та долучалися до участі у заходах практичного спрямування.

3. На захід прийшли колеги з інших шкіл. Маємо надію що рух EdCamp буде поширюватися нашим містом."

- "Ігри і тренінги для батьків, щоб вони могли відчути себе на місці дітей."

- "Виїзна -проводилась на території турбази "Над стрипою", переважно на лоні природи (ліс, озеро, гори, тишина), програма на другий день формувалася на місці за правилом "вільної ноги", вчительські сесії проводились аж у дві паралелі, для всіх учасників (не)конференції було проведено майстер-клас з танців!"

У другій половині серпня цього року – згідно з отриманою нами звітності – відбулося 30 серпневих (не)конференцій на всіх рівнях управління освітою і загалом вони залучили понад 5 000 осіб.

Спасибі всім за те, що вчасно поділилися підсумковою інформацією, завдяки її візуалізації ми ще раз пересвідчуємося, що спільнота відповідального вчительства – неабияка сила! Усім вам уже було надіслано друковані сертифікати із ручками-флешками з усіма матеріалами П'ятої національної (не)конференції EdCamp Ukraine 2019!

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page