top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Оголошується набір на чергову триденну тренінгову програму для видавництв і авторських колективів «С

До участі запрошуються авторки й автори шкільних підручників, співробітники/-ці видавництв, які залучені до створення текстового й ілюстративного контенту, редакторської діяльності (передусім ті, які планують брати участь у черговому конкурсі проектів підручників, але без обмежень для інших).

Тренінг відбудеться у м. Харків 12 – 14 жовтня 2019 р. Зарахування до тренінгової групи відбудеться після телефонної співбесіди.

РЕЄСТРАЦІЯ - відкрита до 24 вересня 2019, 23:59 - за посиланням https://cutt.ly/1wgWqRp

ОРГАНІЗАТОРИ - Державна наукова установа "Інститут модернізації змісту освіти" МОН - Фонд Народонаселення ООН в Україні - Громадська організація «ЕдКемп Україна» - Крона. Гендерний інформаційно-аналітичний центр

УМОВИ УЧАСТІ: - безкоштовно, - надаються усі необхідні матеріали, - забезпечується проживання, харчування, - компенсується вартість проїзду (потяг 2 клас, автобус), - сертифікація за умови завершення трьох днів навчання, - буде надіслано офіційний лист-запрошення - учасниці й учасники зможуть отримувати консультативну підтримку після завершення навчання.

ЧОМУ ПОТРІБНО ВЗЯТИ УЧАСТЬ? З грудня 2017 року і до сьогодні відбулося вже 6 тренінгів за ідентичною програмою, у яких взяли участь 60 % видавництв, залучених до створення шкільних підручників.

Їх організовано на допомогу виконання вимоги щодо усунення з освітнього контенту, зокрема шкільних підручників, випадків прямої та/чи прихованої дискримінації за всіма захищеними ознаками – віком, інвалідністю, статтю, майновим станом, національністю та іншими (відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні»).

Тренінгова програма узгоджується із чинним законодавством України та засадами антидискримінаційної експертизи шкільних підручників.

Програма навчання включає такі модулі: - нормативно-правове та методичне підґрунтя антидискримінаційної експертизи освітнього контенту, - механіка здійснення експертизи як елементу конкурсу проектів підручників, - теоретичний блок про дискримінацію як явище, її види і вияви в освіті, - практична робота з виявлення та усунення у текстовому й ілюстративному контенті виявів дискримінації за всіма захищеними ознаками, - основи сучасного дизайну освітнього контенту, - ідеї для створення нової видавничої продукції для закладів освіти.

Відео про попередню серію тренінгів (2018 р.) можна переглянути за посиланням youtube.com/watch?v=XDhmkDhV_D4.

З усіх питань просимо звертатися за адресою nondiscrimination.wg@gmail.com.

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page