top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Запрошуємо ознайомитися і підписати Декларацію щодо якісного підвищення кваліфікації вчительства

Публікуємо результати першого в Україні національного дослідження, присвяченого сфері підвищення кваліфікації шкільних педагогів – проведеного спільно ГО «ЕдКемп Україна» і Міністерством освіти і науки України: www.edcamp.org.ua/teachandlearn.

Дослідження засвідчило, що 78,7% педагогів потребують реформи чинної системи підвищення кваліфікації. Проте, які саме мають бути встановлені правила на ринку, що тільки відкривається в Україні?

- Знань і навичок з яких тем потребує українське вчительство? - Що заважає педагогам професійно зростати? - Як часто відкриті уроки, покликані дати якісний зворотний зв’язок, перетворюються на «театр»? - Яким критеріям мають відповідати організації, що пропонують підвищення педагогічної кваліфікації? - Чи можлива прозора та дієва сертифікація в освіті?

Відповіді на ці запитання та ще багато в чому сенсаційних даних представлено за результатами аналізу опитування – у фінальному звіті дослідження, що складається з 5-ти розділів на 122-ох сторінках, який можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/reportteachandlearn.

Ґрунтуючись на досвіді країн із найуспішнішими освітніми системами, команда EdCamp Ukraine також сформувала і опублікувала Декларацію щодо ефективного підвищення педагогічної кваліфікації. У цьому документі окреслені вектори зростання шкільного вчительства, сформульовані критерії оцінювання діяльності надавачів послуг підвищення кваліфікації, виписані індикатори їхньої ефективної роботи; його можна використовувати і в удосконаленні чинних, і при створенні нових програм з підвищення педагогічної кваліфікації. http://bit.ly/declarationteachandlearn.

Ми також запросили ключових надавачів послуг з підвищення кваліфікації в Україні до підписання Петиції http://bit.ly/petitionteachandlearn на підтримку Декларації – аби вона була покладена в основу державної політики щодо підвищення кваліфікації українських педагогів. Петицію вже підписали Amnesty International Ukraine, Lumo Education Ltd., Ukrainian Institute for the Future, Лабораторія Освітніх Змін/Education Transformation Lab, Міжнародний інститут інтегрального розвитку, ГС "Освіторія", Microsoft Ukraine, EdEra, Linguist Ukraine.

У публікації на сайті МОНУ вже зазначено, що результати цього дослідження використовуватимуться для подальшого конструювання механізму «гроші ходять за вчителем для підвищення кваліфікації». Він дасть можливість педагогам самостійно обирати, де навчатися та професійно зростати, а держава за це платитиме: https://mon.gov.ua/…/722-pedagogiv-viryat-u-prozorist-ta-ef….

Тож запрошуємо ознайомитися із фінальним звітом дослідження та Декларацією і – якщо Ви поділяєте ці цінності й працюєте за такими принципами – підписати Петицію. Змінюймо українську освіту разом!

Ми щиро дякуємо Міжнародному фонду "Відродження" й Фонду Народонаселення ООН в Україні за магістральну підтримку обґрунтованих рішень в освіті!

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page