top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Олександр Елькін і команда EdCamp Ukraine розказали про електронне портфоліо як частину сертифікації

Проект Положення про сертифікацію педагогічних працівників викликав бурхливу дискусію в освітянському колі.

Передбачається, що наступного року пілотну сертифікацію пройдуть 2 тисячі вчителів початкових класів. Тим, хто успішно впорається із цим, нараховуватимуть 20% надбавку до зарплатні.

Олександр Елькін і команда EdCamp Ukraine розказали Нова Українська Школа про електронне портфоліо, навіщо його запроваджувати, а також про те, чому ця пропозиція увійшла в проект Положення в гібридному варіанті: http://nus.org.ua/articles/oleksandr-elkin-edcamp-pro-e-portfolio-ta-yak-ne-peretvoryty-sertyfikatsiyu-na-segregatsiyu-pedagogiv/?fbclid=IwAR3EPu6UgwkVSbRMh-2uG3nQ43-HAfsoLkr85C_pre50PRZNvrk8EcwdTQk.

"Важливо зазначити, що електронне портфоліо – це не 45-хвилинний запис уроку. Наша пропозиція геть інакша і передбачає, що портфоліо складається з таких частин: 1) самоаналіз педагога, підтверджений зворотним зв’язком від колег, батьків, учнівства і громади;

2) 2 відео, кожне тривалістю близько 15 хвилин (різні уроки, різні предмети, якщо застосовно, різні методи і прийоми викладання). До них педагог має надати структуровану рефлексію: чому обрав саме ці два шматки, план уроків, пояснення ситуації, опис реакцій дітей.

Коли передбачається така структурована рефлексія, зробити театральний постановочний урок складно і непотрібно. І тут ми якраз уникаємо і корупції, і психологічного дискомфорту для дітей та вчительтства, - говорить натхненник руху, - питання у тому, як цей процес масштабувати на всю країну".

Звертаємо увагу на те, що Положення знаходиться на громадському обговоренні, тож закликаємо кожного і кожну уважно прочитати документи і висловити свою думку.

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page