top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Олександр Елькін відвідав Olerom Forum One

«Не можна вважатися по-справжньому успішним або успішною, якщо ти не створюєш користь в житті інших людей». У суботу Олександр Елькін відвідав "головне ділове шоу країни" - Olerom Forum One - і поділився зі своєю читацькою аудиторією цікавими інсайтами, експертними настановами ... і корисними посиланнями:

" НАТХНЕННЯ ЧЕРЕЗ ПОШУК ПРИЗНАЧЕННЯ + БОНУСИ ВІД КУЛЬТОВИХ СПІКЕРІВ

Надихаючи освітянську спільноту, ми дуже часто отримуємо запитання про власні джерела, які наповнюють енергетичні потоки самої команди #EdCampUkraine. Olerom Forum One - одне з них.

Це стало доброю традицією підтримувати мотивацію і досліджувати майбутнє на щорічному діловому шоу країни, як його називають організатори. Треба визнати, що неймінг небезпідставний.

До сузір’я відомих особистостей увійшли легендарний актор Арнольд Шварцнеггер, перша жінка-андроїд Софія, визнані лідери маркетингу та нетворкінгу Марнтін Ліндстром і Кейт Феррацці, а головним меседжем Форуму 2018 року став слоган - «Людина і технології: трансформація можливостей».

І хоча говорили вони на різні теми, у кожному виступі фокус був на одному і тому ж. Мова йшла про пошук призначення - власного, організаційного, на рівні спільнот. У кінці публікації ділюся цікавими матеріалами для завантаження.

ІНЖЕНЕРІЯ ВІДНОСИН

Кейт чудово окреслив виклики ринку праці, говорячи про затребуваність м’яких навичок. Неймовірно, але за 2 роки 30% американців будуть працювати за сумісництвом, а через 5 років - уже кожен другий буде насолоджуватися гнучким графіком, співпрацюючи з різними командами. В основі мудрого лідерства має бути принцип “All on you, and all about them” («Все на вас, і все про них»), який вимагає від керівництва взяти відповідальність за розвиток команди.

«Приходьте на 30 хвилин раніше» - порада, яка змінила життя 10-річного хлопчика з бідної родини італійських емігрантів, якого сьогодні називають однією з найбільш товариських людей в світі. Це навчило його інвестувати у людські взаємини і працювати зі 150% продуктивністю.

МІСІЯ БРЕНДІВ

Мартін, розмірковуючи про бренди, проілюстрував відомий факт: наш тісний зв’язок зі... смартфоном. Задумайтесь про те, що завдяки гаджету сучасна людина дуже рідко буває насправді присутньою і ніколи тепер не відчуває себе повністю самотньою. «Нудьга - це фундамент творчості» - підкреслює один з провідних засновников нейромаркетингу та поведінкової економіки. І оскільки грань між роботою і домом стирається, ми всі знаходимося у відчайдушному пошуці «тут і зараз».

Можливо саме це пояснює фіксацію The New York Times у жовтні історичного рекорду відвідання кінотеатрів, де можна відчути включеність у момент now, а маркетингові терміни B2B (бізнес для бізнесу) або B2C (бізнес для споживача) відходять у минуле, бо успішні бренди уже керуються принципом H2H (людина для людини).

ІСТИННИЙ УСПІХ

Справжнім відкриттям для мене став життєвий шлях і глибина особистості Арнольда.Відомий американський бодібілдер, актор, політик, благодійник і батько п’яти дітей народився в Австрії та переїхав до Штатів уже у дорослому віці, переживши непростий процес адаптації. Саме тому він упевнений у тому, що не треба слухати тих, хто в тебе не вірить. Так звані no sayers казали, що в нього не складеться кар’єра у кіно, бо він емігрант, у нього жахливий акцент, важке для вимови прізвище і взагалі вага понад 100 кілограмів.

Звичайно, знайшлося чимало людей, які не вірили і в його політичну кар’єру; за декілька місяців від проголошення наміру він став губернатором Каліфорнії, зберігаючи цю посаду протягом максимально можливих двох строків.У ці дні він знімає вже 6-го «Термінатора» в Угорщині та відвідує Україну, про що давно мріяв.«Ви можете називати мене Арні, Термінатор, Шварц або навіть Шніцель та ніколи не кажіть, що я self-made man (людина, що всього досягла сама). Бо я так не вважаю: мені допомагали батьки, вчителі, тренери, спортивні коучі, фахівці з харчування, спеціалісти у галузі кіноіндустрії, виборці - мільйони людей підтримували і вірили в мене. І не думайте, що в моєму житті не було невдач - саме помилки навчали мене у найкращий спосіб» - ділиться зірковий гість.

«Ти маєш бути корисним». Цей батьківський заповіт Арнольд несе крізь усе життя: «Не можна вважатися по-справжньому успішним або успішною, якщо ти не створюєш користь в житті інших людей». Якщо б 71-річний Термінатор міг би подорожувати у часі, то він передав би людству настанову берегти екологію та не забруднювати планету, бо зараз щороку від цього помирає 7 мільйонів людей.

На посаді губернатора йому вдалося знизити на чверть викиди вуглекислого газу та наростити зелену енергетику на 50%.Сьогодні Арнольд багато часу приділяє благодійній програмі для дітей After Schol (Після школи), піклуючись про дозвілля після уроків із 3 до 6 години. Це дозволяє знизити випадки небажаної вагітності, вживання наркотиків і тютюну, рівень насилля у молодіжному середовищі.

СПІЛКУВАННЯ З РОБОТОМ

Цікаво було спостерігати не тільки, як Софі взаємодіє з аудиторією, а і тим, які запитання ставили українці.Звичайно, її хотіли поцілувати та подарувати щось на згадку 😉 Але слухачі / слухачки цікавилися думкою і про те, що можна зробити, щоб побороти корупцію в Україні, чи зможуть роботи допомогти людям із інвалідністю і які книжки подобаються жінці-андроїду. Деякі з відповідей додаю у записі.

НАОСТАНОК

Повністю погоджуюся з Арнольдом у тому, що не існує чарівних пігулок або магічних переліків порад, які створюють успіх. Єдине, що діє - це життя у своєму призначенні й віддана праця.Бачу у настановах від топових експертів, якими діляться організатори, можливість повчитися з досвіду інших і зарядитися оптимізмом:

1️⃣ "7 правил успіху Арнольда Шварценеггера" - http://forumone.olerom.com/7.pdf

2️⃣ "12 принципів успішного нетворкінгу від Кейта Феррацці" - http://forumone.olerom.com/12.pdf

3️⃣ "10 фактів Мартіна Ліндстрома щодо бренду, про які не прийнято говорити" - http://forumone.olerom.com/10.pdf. "

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page