top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Е-портфоліо пропонують включити до процедури сертифікації вчительства початкових класів

За результатами першого в Україні національного дослідження EdCamp Ukraine «Навчати і навчатися: як і куди зростати українському вчительству» 72,2 % педагогів вірять у прозорість та ефективність сертифікації.

Цікаво, що переважна більшість опитаних (70,8 %) вважають, що відкриті уроки (справжні, а не «постановочні») мають бути обов’язковою складовою сертифікації.

Щойно на громадське обговорення вийшла Постанова «Про затвердження Положення про сертифікацію педагогічних працівників», яка запроваджує у 2019 р. пілотний проект із сертифікації 2 000 вчителів початкових класів. Однією із напрогресивніших змін стала можливість покращити свій результат незалежного тестування за допомогою подання е-портфоліо – відеозапису навчального заняття і його аналізу – саме того відкритого уроку, а також можливістю взаємооцінювання, яке сподіваємося буде додано до Положення.

Відкритого уроку – не театру з «перевіряльниками», після якого або ганять, або співають оду – а свідомого та відвертого діалогу рівних з рівними, що дозволяє професійно зростати: «Колеги, ось відеозапис мого реального уроку. Поговорімо, що вдалося добре, а що можна покращити. Дякую за екологічний та конструктивний зворотний зв'язок».

Пишаємося таким важливим здобутком Міністерства освіти і науки і спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine і закликаємо всіх висловити свою думку у рамках громадського обговорення за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proekt-polozhennya-pro-sertifikaciyu-pedagogichnih-pracivnikiv.

Дякуємо МБФ "Відродження" і Представництву ООН в галузі народонаселення в Україні за підтримку дослідження, завдяки якому державні рішення приймаються на основі cоціологічних даних.

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page