top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

EdCamp Ukraine провела серію тренінгів зі створення недискримінаційного освітнього контенту

З 24 вересня по 2 жовтня у м. Харків послідовно пройшли три триденних тренінги, присвячених створенню недискримінаційного освітнього контенту. Цього разу навчатися такій непростій темі зібралися люди, які, передусім, задіяні у підручникотворенні – ті, хто працюють у видавництвах на редакторських або дизайнерських посадах, а також ті, хто входять до авторських колективів шкільних підручників.

Загалом, більше десяти різних сесій впродовж 22 робочих годин!

У фокусі уваги – основні ознаки, за якими найчастіше спостерігається пряма та непряма дискримінація: вік, інвалідність, стать, місце проживання, майновий стан, етнічне походження, релігійні та інші переконання…

Методика тренінгу – занурення у конкретні кейси з подальшим узагальненням, пошук лайфхаків – як традиційний освітній контент зробити нестереотипним, недискримінаційним.

Окрема увага – оформленню підручників: тут додатково говоримо про сучасні дизайнерські підходи і те, наскільки їх можна застосувати у шкільних підручниках. Родзинка тренінгу – візит до Музею Жіночої та гендерної історії, і це навіть не екскурсія, а повноцінна напружена сесія із подальшим обговоренням теми в колі.

У «сухому залишку» в кожній тренінговій групі результати є різними: десь більш впевнено, десь менш, але у цілому відбувся вихід учасниць/-ків на новий рівень сприйняття підручника як продукту – «антидискримінаційні окуляри» у переважної більшості (а усього в тренінговій програмі взяла участь 51 особа) одягнені надійно, налаштовані коректно!

Для усіх, хто хотіли, але не змогли взяти участь у тренінгах, повідомляємо: наступного року буде оголошено черговий набір. То ж, слідкуйте за оголошеннями на сайтах тих чотирьох організацій, які спільними зусиллями реалізували цю тренінгову програму: ДОУ «Навчально-методичний центр з питань якості освіти» МОН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, громадські організації «ЕдКемп Україна» і «ГІАЦ «КРОНА».

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page