top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

На «Нобелівську» премію для вчительства претендують 2000 педагогів

Учасники/-ці національної премії Global Teacher Prize Ukraine представляють усі області країни, усі вікові категорії – від 20 до 70 років, усі дисципліни – від музики до фізики. Але організаторська команда вірить, що до 15 серпня надійде ще близько 1000 заявок. Можливо, серед них і буде переможець/-ниця, який/ яка отримає 100 000 гривень.

Global Teacher Prize — міжнародна премія, заснована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національна премія Global Teacher Prize Ukraine відбудеться вперше. Мета як міжнародного, так і національного конкурсу — знайти вчителів-новаторів, які ідуть у ногу з часом і впроваджують інноваційні практики. Переможець/-ниця українського конкурсу отримає 100 000 гривень і разом із п’ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де назвуть ім’я кращого вчителя/-ки у світі. ТОП-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від ініціатора Global Teacher Prize Ukraine — громадської спілки «Освіторія».

«Ми щасливі, що в Україні так багато талановитих учителів, — говорить Зоя Литвин, організаторка премії Global Teacher Prize Ukraine. — Серед тих, хто вже подали заявку на участь, і 24-річна викладачка фізики, і 71-річний учитель літератури, є учасники/-ці із Самбора і Волновахи. Є ті, хто впроваджує козацьку педагогіку, влаштовує онлайн-подорожі, поєднує фізику з музикою на одному уроці. І кожен з них новатор. Ми закликаємо всіх педагогів подавати заявки. Використайте цей шанс, щоб поділитися своїми досягненнями зі світом».

20 кращих викладачів/-ок визначить оргкомітет премії Global Teacher Prize Ukraine. Усі вони зберуться 15 вересня в Одесі, де після різноманітних воркшопів, креативних завдань і дискусій експертне журі обере 5 фіналістів/-ок.

До складу журі ввійшли Наталія Мосейчук — телеведуча «1+1», кураторка премії, педагогиня за освітою; Зоя Литвин — голова ГС «Освіторія», організаторка Global Teacher Prize Ukraine; Павло Хобзей — заступник Міністра освіти і науки України; Олександр Елькін — ініціатор і натхненник освітнього руху EdCamp в Україні; Павло Роналдо — учень 11 класу, який розробив прототип робота-поводиря; Майкл Вамая — викладач балету з Кенії, засновник балетної школи у маленькому містечку Кібера (Кенія), учні/-ці якої завдяки заняттям танцями досягають успіхів у звичайній школі, отримують стипендії і можливість розвиватися. Майкл Вамая увійшов до десятки найкращих викладачів світу у Global Teacher Prize 2017.

«Якщо ми хочемо виховувати в дітях навички, необхідні для життя в 21 столітті, такі як відповідальність, комунікабельність, уміння працювати в команді, то ми самі повинні ними володіти. Тому найкращий учитель/-ка, якого ми будемо шукати і обирати, у першу чергу, повинен бути носієм таких якостей», — говорить член журі Олександр Елькін.

Номінуватися на премію можна до 15 серпня. Для цього потрібно заповнити анкету:

Подробиці про Global Teacher Prize Ukraine читайте тут:

https://www.facebook.com/GlobalTeacherPrizeUkraine/.

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page