top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

УСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІДНОСТІ В УКРАЇНІ 2017 – ЯК ЦЕ БУЛО

Команда Global Dignity Day в Україні щаслива повідомити, що цього року в унікальній ініціативі взяли участь 11 870 учасників і учасниць із 73-х навчальних закладів нашої країни.

Діти і дорослі говорили про гідність у великих містах – Луцьку, Києві, Харкові, і у маленьких селах – Стецівці, Трудолюбі, Липинах, від заходу до сходу, від півночі до півдня!

Справжнім рекордсменом цього року виявилося місто Черкаси, педагоги якого провели День гідності одночасно у 12-ти навчальних закладах міста, серед яких не тільки школи, а ще й гімназія та Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

ОСЬ ЯК РОЗУМІЮТЬ ДІТИ ГІДНІСТЬ: "Гідність – наче веселка, кожен колір якої додає бажання робити світ кращим" (Яна, 11 років).

"Мене не має права ображати моя сестричка" (Валерія, 7 років).

"Гідність – це вміння визнавати свої помилки, вибачати та вміти просити вибачення самому" (ім’я не вказане, 16 років).

"Гідність – це вміння подолати власні страхи" (Поліна, 8 років).

"Гідність – це слово має багато значень Для когось – це повернутись у рідну хату, Для когось – отримати гарну роботу, Для когось – дарувати щастя й турботу. У гідності є багато імен – Залишається тільки шукати своє" (Софія, 13 років).

Також хочемо поділитися з вами – ось ДВІ ІСТОРІЇ ДІТЕЙ ПРО ЇХНІ ГІДНІ ВЧИНКИ:

*** Одного разу я йшла додому, а переді мною йшла старенька жінка. Несподівано їй стало погано і вона впала. Я допомогла їй підвестися і запитала, чи все добре. Вона відповіла, що хоче пити. Я одразу ж побігла до магазину і купила пляшку води. Тим часом люди викликали швидку допомогу. Як виявилося, та жінка була самотньою і не мала поблизу родичів, тож я поїхала з нею в лікарню. Часто я її відвідувала в лікарні, і незабаром вона одужала. Зараз, час від часу, я ходжу до неї в гості, щоб їй не було самотньо (Михайлишин Аліна, 6 клас).

*** Одного разу я зробила гарний вчинок і згадую з гордістю. Вийшовши з дому, я побачила, що хлопці знущаються з маленького песика: бють, штовхають, кидають його. Мені стало його шкода. Тож заступившись за цього маленького, беззахисного песика, я сказала, що хай поставлять мене на його місце. Та ніхто мене не бив, адже вони усвідомили, що бити песика не можна. Тож вони почали шукати його господаря. І таки знайшли. Тепер я разом із хлопцями щотижня відвідую песика. Це прекрасний урок для мене і хлопців, що все повернеться бумерангом до поганих людей і рятівників (Миханів Ліля 6 клас).

Команда Global Dignity Day від щирого серця дякує вчительству, учнівству, студентству зі всієї України за креативність і натхненність під час проведення Усесвітнього дня гідності 2017 року і дуже сподівається на те, що цей день стане традиційним у школах, дитячих садочках і вищих навчальних закладах.

Команди Global Dignity Day в Україні та EdCamp Ukraine надзвичайно вдячні нашим партнерам – Amnesty International, School Angels, Харківському хабу Global Shapers Community, а також ГІАЦ «КРОНА», Першому міжнародному порталу вебінарів, School Champion, EdEra та "Українським рубежам".

P.S. Очікуйте на святкові календарі, сформовані зі світлин заходу у ваших навчальних закладах, а також на сертифікати – і надруковані, і в електронному вигляді – на початку грудня 2016 року.

І не прощаємося – слідкуйте за новинами! ;-)

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page