top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Олег Марущенко

Україна, Харків

ПРО МЕНЕ

Директор ГІАЦ "КРОНА" (www.krona.org.ua).

За освітою – соціолог. У 2004 році захистив кандидатську дисертацію за темою "Становлення інноваційної освіти в Україні"

. З 2001 року викладаю на кафедрі філософії Харківського національного медичного університету. 7 років тому став предметно займатися гендерними студіями, переважно у темі "Гендер і освіта", згодом потрапив у дуже відому в Україні і не тільки громадську організацію "Гендерний інформаційно-аналітичний центр "КРОНА", де працюю і досі.

Тут я постійно займаюся очними тренінговими (для педагогів дитсадків і шкіл) та дистанційними освітніми проектами, є редактором науково-публіцистичного Гендерного журналу "Я".

Був співавтором посібника для освітян "Гендерні шкільні історії" (2012), а також співавтором і співредактором розважально-методичного посібника "В поисках гендерного воспитания" (2013).

ЯКУ СЕСІЮ Я ПРОПОНУЮ?

«Гендер і школа: про те, як можна піднести або скалічити дитину»

ЩО МИ БУДЕМО ОБГОВОРЮВАТИ НА СЕСІЇ?

Спробую наочно показати педагогам, як школа приховано ретранслює дитині гендерно стереотипні меседжі про те, ким бути, чим займатися в житті, як будувати кар`єру (і чи будувати її взагалі), які ролі виконувати, а від яких відхрещуватися.

Основний меседж: педагоги, самі того не розуміючи, беруть участь у культурному мегамеханізмі сортування дітей за гендерною ознакою, перешкоджаючи їхній успішності та щастю. Тут немає соціальної справедливості, немає прислуховування до справжнього покликання дитини. Натомість є "соціальне замовлення".

Буде наочно продемонстровано, як працюють основні канали ретрансляції стереотипів у школі: простір школи, поведінково-професійний стиль педагога, зміст підручників та виховних заходів тощо.

В ЯКОМУ ФОРМАТІ БУДЕ ПРОХОДИТИ СЕСІЯ?

Тренінг

МИ БУДУЄМО ТОВАРИСТВО ВІДПОВІДАЛЬНОГО ВЧИТЕЛЬСТВА! ЯК Я РОЗУМІЮ СЛОГАН НАШОЇ ПОДІЇ?

Учительство несе відповідальність за те, наскільки підготовленою до сучасного соціокультурного контексту вийде дитина зі стін школи, наскільки в неї будуть розвинуті комунікативні навички, мотивація до подальшого навчання.

ЩО Я ХОЧУ ПОБАЖАТИ УЧАСНИКАМ EDCAMP UKRAINE?

Бути вмотивованими до розвитку, узяти в колег і колежанок по максимуму, щедро ділитися самим.

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page