top of page

23 і 24 червня 2015 р.

EdCamp Ukraine логотип

м. Харків, Культурний центр «Бейт Дан», вул. Тобольська, 46

Перша національна (не)конференція для шкільних педагогів

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Лого EdCamp Ukraine

Ми будуємо спільноту відповідального вчительства! 

Світлана Олексюк та Наталія Чуприна

Україна, Київ

ПРО НАС

Світлана - історик (КДУ ім. Т. Шевченка). Учитель історії (з 1992). Директорка школи № 5 Печерського району міста Києва (http://school-5.kiev.ua/) з 2002. Активна членкиня громадських та професійних організацій, екпертка РПР. Я все життя намагаюсь будувати освітнє середовище таким чином, щоб дитина у ньому хотіла вчитися. Тому моїм професійним інтересом є розвиток творчого та дивергентного мислення, а інноваційною ідеєю є запровадження інтегрованих курсів, з практичною складовою на всіх рівнях освіти. Я вважаю освіту - Освітою, найкращою інвестицією в майбутнє людини, родини, країни. Наталія - авторка проекту "Шануймо Україну" (http://ukrshana.com.ua), співзасновник "Клубу успішних освітян" (https://www.facebook.com/pages/Клуб-Успішних-Освітян/1405474079748199), ініціаторка "Громадського Освітнього Руху", "Коучинг-руху в освіті", експертка групи РПР-освіта Громадянської платформи РПР, експертка ГО "Національний Конгрес батьків України". Усе життя присвячене освіті. Переконана в тому, що навколо освіти, яка має бути пріоритетом розвитку держави, мають об'єднатися всі потужні сили освіти, бізнесу, громади, держслужби.

ЯКУ СЕСІЮ Я ПРОПОНУЮ?

«Чи витримає школа випробування демократією? Проблеми автономії, громадсько-державного партнерства, моделі оплати праці та фінсування школи»

ЩО МИ БУДЕМО ОБГОВОРЮВАТИ НА СЕСІЇ?

Українска школа у трьох аспектах - демонополізація, демократизація, дебюрократизація.

1. Що обмежує свободу творчості вчителя? 2. Що є показником кризи шкільної системи? 3. Хто і що заважає школі розвиватися? 4. Де сховалася відповідальність?

В ЯКОМУ ФОРМАТІ БУДЕ ПРОХОДИТИ СЕСІЯ?

Проблемна дискусія

МИ БУДУЄМО ТОВАРИСТВО ВІДПОВІДАЛЬНОГО ВЧИТЕЛЬСТВА! ЯК Я РОЗУМІЮ СЛОГАН НАШОЇ ПОДІЇ?

Ми маємо навчити нове покоління самостійно взаємодіяти з людьми, джерелами, світовою культурою. Свобода вчителя, його професійність народжує відповідальність як вчителя, так і його учнів. Освітяни мають вийти із стану "жертви" і зайняти впевнені позиції відповідальної спільноти, здатної мислити, діяти і виховувати свідому, творчу молодь. І для цього потрібно самим учителям бути такими.

Потрібно будувати своє життя! Тільки свідома творча особистість з духовними цінностями може скеровувати розвиток дітей і допомагати їм розвиватися. Майстерність і професіоналізм учителя прямо залежать від його здатності брати відповідальність за свої вчинки, своє життя, свою діяльність.

ЩО Я ХОЧУ ПОБАЖАТИ УЧАСНИКАМ EDCAMP UKRAINE?

Майбутнє школи визначається не владою, не вчителем, не учнем - кожним з 9 млн людей, які мають відношення до освіти. Змінюйся! Твори! СПІВтворчості!

Вірити у свої сили і можливості, у власний потенціал і власну здатність діяти і досягатиІ Розвивати себе! Виходити за межі звичайного! Сміливих рішень і дій!

Мати сміливість бажати!

Дорогу здолає той, хто насмілився!

Агенція Продюсування Освіти
EdCamp Ukraine | E-mail
EdCamp Ukraine | Facebook
EdCamp Ukraine | Twitter
EdCamp Ukraine | YouTube

Хештег #EdCampUkraine

© 2015-2019, Громадська організація «ЕдКемп Україна»

bottom of page